Welkom Over mij Behandelingen Contact
webdesign by Ad Smolders © 2013
Wij benadrukken hierbij dat wij geen medische handelingen verrichten ofwel geneesmiddelen toepassen maar hoofdzakelijk manuele behandeltechnieken.
Wij raden u dan ook aan om de aanwijzingen van uw behandelend arts  ten alle tijde nauwkeurig op te volgen.
NIEUW

Andullatietherapie

Effectief voor

Algemene info

Andullatie is een totaal nieuwe massagemethode waarbij verschillende klachtenpatronen, die ontstaan door het ‘niet goed’ of ‘onvoldoende functioneren’ van organen, behandeld worden door een combinatie van

(1) mechanische trillingen die een resonantie opwekken in de lichaams-cellen

(2) infrarode elektromagnetische warmtegolven (IR A golflengte).

De andullatietherapie steunt op de principes van de massage, maar gaat hierbij veel verder dan de klassieke manuele massage. Hiertoe werd een unieke en gepatenteerde massagematras ontwikkeld.

De andullatiematras biedt een 20-tal uitgebalanceerde programma's, elk totaal verschillend en optimaal afgestemd aan de specifieke klachten.

In het andullatiematras worden o.a. mechanische trillingen opgewekt met een frequentie van 20 tot 80 Hz. Deze frequentie kan ingeregeld worden naar de aard van de pijn(en) en wordt gericht op specifieke delen van het lichaam (rug, armen, benen, schouders, ...).


Deze opgewekte trillingen zorgen voor een onmiddellijk effect op huid, zenuwbanen, cellen en complete organen.  Naast de trillende onderdelen bevat elke massagematras ook een aantal infraroodstralers, geconcentreerd rond de hals, schouders, onderrug en benen. Deze produceren IR-A licht en warmen de huid op een veilige manier op. Deze warmte dringt diep door in de doorbloede zones van de huid en verspreidt zich snel over het hele lichaam, wat zorgt voor een extra aangenaam en relaxerend gevoel.

Door de andullatietherapie werden door middel van wetenschappelijk onderzoek onderstaande resultaten vastgelegd.

Lydia Meyssen Andullatie therapie

Vermindering subjectief pijngevoel

Toename van beweeglijkheid van de wervelkolom

Vermindering van rugspierkrampen

Stimulatie van het lymfesysteem

Algemene verbetering van de levenskwaliteit.

Anamnese


Tijdens een eerste behandeling wordt er steeds een anamnese afgenomen van de cliënt. Een anamnese heeft als doel essentiële informatie te verzamelen die nodig is om een behandeling in de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. De voorgeschiedenis van de cliënt bepaalt de richting van het op te stellen behandelplan. Door een afname van een anamnese kan de begeleider de evolutie van de cliënt nauwgezet in het oog houden, inspelen op de huidige situatie en correct advies verlenen.


Behandelprogramma’s

Er zijn 20 verschillende behandelprogramma’s welke toegepast kunnen worden afhankelijk van het klachtenbeeld.  


Behandelduur en frequentie

Deze is afhankelijk van het  toe te passen andullatie-programma en de aard van het klachtenbeeld.  Een standaard behandeling duurt  15 min.


Tarieven

15 min. 10 €      -     30 min. 20 €

Behandelingen kunnen uitsluitend op afspraak plaatsvinden.