Welkom Over mij Behandelingen Contact
webdesign by Ad Smolders © 2013
Wij benadrukken hierbij dat wij geen medische handelingen verrichten ofwel geneesmiddelen toepassen maar hoofdzakelijk manuele behandeltechnieken.
Wij raden u dan ook aan om de aanwijzingen van uw behandelend arts  ten alle tijde nauwkeurig op te volgen.

Bachbloesem remedies

Effectief voor

Algemene info

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een vooraanstaande Britse arts, bacterioloog, homeopaat en mysticus met een hoogontwikkeld intuïtief vermogen, een sterk doorzettingsvermogen en een grote onbaatzuchtige liefde. Hij was er van overtuigd dat ziekte hoofdzakelijk tot uiting komt omdat we niet in overeenstemming zijn met onze ware natuur. We geven toe aan wat ons hoofd ons dicteert zonder rekening te houden met ons gevoel over de dingen.


Dit maakt dat er conflict binnen in ons ontstaat, we voelen ons niet goed en krijgen negatieve emoties. Wanneer deze langdurig aanhouden resulteert dit in klachten die op hun beurt overgaan in chronische ziekten.

Voor Dr. Bach was het duidelijk dat we de diepere oorzaak zouden achterhalen en ons niet enkel zouden richten op de uiterlijke verschijnselen van een ziekte. Dit zijn uiteindelijk maar symptomen van een dieper gelegen mentale oorzaak.


Sterker nog, ziekte of lijden is er om ons bewuster te maken over wat we eigenlijk wel of juist niet zouden moeten doen in ons leven. Of miskennen we ons eigen ik, bekritiseren we ons zelf en kunnen we maar niet accepteren dat we zijn wie we zijn en geven dan de omstandigheden buiten ons de schuld. Een conflict dus tussen de persoonlijkheid en de ziel.


Het is de bedoeling van de gezondheidsbegeleider om samen met de cliënt vast te stellen welke Bachbloesems (heilzame bloesemextracten) de cliënt kunnen ondersteunen bij het aanvaarden en onder ogen zien van de negatieve emoties, en deze plantenextracten vervolgens te bereiden.

Dit kan de cliënt namelijk erbij helpen meer inzicht te ontwikkelen in de problemen die zich stellen.

Dr. Edward Bach ontwikkelde in totaal 38 verschillende  bloesemextracten die hij onderverdeelde in 7 groepen:Voor hen die angst lijden.


Voor hen die onzeker zijn.


Voor hen die onvoldoende interesse hebben in het hier en nu.


Voor hen die eenzaam zijn.


Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën.


Voor hen die moedeloos en wanhopig zijn.


Voor hen die overbezorgd zijn om het welzijn van anderen.

Bachbloesems zijn 100 % natuurlijk en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden gebruikt. Ze zijn totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet over doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen ook gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvorm, inclusief homeopathie zonder de werking hiervan te belemmeren.Dosering

De dosering bedraagt 6 x 4 druppels per dag, rechtstreeks op de tong of opgelost in water, fruitsap, frisdrank, koffie of thee.


Duur van de Bachbloesem kuur

Voor de beste en blijvende resultaten neem je ze best in een kuur van 3 maanden. De eerste resultaten kan je reeds voelen na een paar dagen of weken. Dit is uiteraard een individueel proces. Met één flesje van 50 ml doe je ongeveer 1 maand.


Wilt u meer weten over de Bachbloesem remedies en mogelijkheden neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.


Tarief.

30 €  (incl. orientatiegesprek en  een flesje Bachbloesem 50 ml.)

Proefondervindelijk is vastgesteld dat de Bachbloesem remedies in combinatie met de Reiki-methodieken in de meeste gevallen uitstekende resultaten opleveren.

Behandelingen kunnen uitsluitend op afspraak plaatsvinden.

Anamnese

Tjdens een eerste behandeling wordt er steeds een anamnese afgenomen van de cliënt. Een anamnese heeft als doel essentiële informatie te verzamelen die nodig is om een behandeling in de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. De voorgeschiedenis van de cliënt bepaalt de richting van het op te stellen behandelplan. Door een afname van een anamnese kan de begeleider de evolutie van de cliënt nauwgezet in het oog houden, inspelen op de huidige situatie en correct advies verlenen.

Belangrijk.

Alvorens de Bachbloesem remedie te gebruiken raad ik  mensen met  allergische problemen aan vooraf eerst hun arts te raadplegen.