Welkom Over mij Behandelingen Contact
webdesign by Ad Smolders © 2013
Wij benadrukken hierbij dat wij geen medische handelingen verrichten ofwel geneesmiddelen toepassen maar hoofdzakelijk manuele behandeltechnieken.
Wij raden u dan ook aan om de aanwijzingen van uw behandelend arts  ten alle tijde nauwkeurig op te volgen.
Wat is Fibromyalgie

FIBROMYALGIE ofwel “WEKE DELEN REUMA”


Fibromyalgie is in hoofdzaak een reumatische aandoening die wordt gekenmerkt door uitgebreide en chronische spier- en bindweefselpijnen. Deze zijn niet te wijten aan een uitwendige oorzaak. Naast de pijnen komen ook vermoeidheid en slaapstoornissen veelvuldig voor.  


Bij fibromyalgie wordt het lichaamseigen weefsel aangetast; dit betekent dat het immuunsysteem ontregeld is. We spreken dus over een ‘auto-immuunziekte’.  Hierbij staat een ontsteking van het dunne peesblad dat rond de spieren zit dan ook centraal. Het komt strakker te zitten en het verdikt eveneens.


Naast een zeurende pijn, zorgt dit er enerzijds voor dat de spieren onvoldoende voedingstoffen en energetische impulsen krijgen en anderzijds dat er na de samentrekking van de spieren, er onvoldoende ontspanning komt.  Fibromyalgie treft (al naargelang de studie) ongeveer 0,7 à 11,2% van de bevolking en komt eerder voor bij vrouwen (86%) tussen de 34 en 56 jaar.


KLACHTENBEELD BIJ FIBROMYALGIE


Fibromyalgie kent meestal een onvoorspelbare afwisseling tussen actieve en inactieve periodes. Er bestaan zowel mildere klachten als klachten waardoor men niet meer kan gaan werken.  De meest voorkomende klacht betreft de spierpijnen. Deze kunnen zich overal in het lichaam voordoen.


Toch zijn er de ‘tenderpoints’ die zich voornamelijk voordoen ter hoogte van de lage rugstreek, de nek, de schouders, het achterhoofd, de ribbenkast en de dijen.  


Fibromyalgie kan eigenlijk een syndroom genoemd worden omdat er zich nog een waaier van bijkomende symptomen tegelijk manifesteren vanwege het ontregelde immuunsysteem:


stijfheid en dit vooral ’s morgens, algemene vermoeidheid maar ook soms een beeld van chronisch vermoeidheidssyndroom, slaapstoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, allergieën en intoleranties, een prikkelbare blaas, droge ogen en mond, een hogere vatbaarheid voor infecties, angst, depressiviteit, stemmingswisselingen, een verminderd concentratievermogen en geheugen, verergering door fysieke inspanningen, overgevoeligheid voor kou, vocht, licht, geluid en reuk, een gevoelige huid, slapende of tintelende huidzones, het premenstrueel syndroom, uitgesproken menstruatiepijnen, spastisch colon, ontsteking van het kaakgewricht.

WAT KUNNEN WE ER AAN DOEN?


Naast een medische behandeling door uw arts kan als aanvulling hierop een natuurlijke aanpak van fibromyalgie zeer veel verlichting brengen. Primair hierbij zijn wel een gezonde voeding- en levenswijze uiteraard heel belangrijk en kan eventueel nog aangevuld worden met zorgvuldig geselecteerde voedingssupplementen en/of kruiden.


Het genezen van fibromyalgie is per definitie heel erg moeilijk Een aantal van onze natuurlijke behandelingen zoals hier onderstaand weergegeven sluiten goed aan bij een medische behandeling van fibromyalgie door uw arts.


* Aanbevolen behandelingen


- Ontspannende massages


- Andullatiemassage


- ReikimethodiekDeze natuurlijke behandelingen zoals door ons toegepast verminderen in sterke mate de pijnsymptomen waardoor de levenskwaliteit wordt vergroot.
Indien u graag meer informatie wenst neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De tenderpoints van Fibromyalgie