Welkom Over mij Behandelingen Contact
webdesign by Ad Smolders © 2013
Wij benadrukken hierbij dat wij geen medische handelingen verrichten ofwel geneesmiddelen toepassen maar hoofdzakelijk manuele behandeltechnieken.
Wij raden u dan ook aan om de aanwijzingen van uw behandelend arts  ten alle tijde nauwkeurig op te volgen.

Manuele lymfedrainage

Effectief voor

Algemene info

De methode van de manuele lymfedrainage werd ontwikkeld door de Deense fysiotherapeut  en bioloog Dr. Emil Vodder en zijn vrouw Dr. Estrid Vodder.                   Manuele lymfedrainage is een hele rustige en zachte massagetechniek die speciaal bedoeld is voor het bestrijden van lymfeoedeem of een teveel aan vocht in het lichaam.


Manuele lymfedrainage bestaat uit twee belangrijke begrippen nl. het manuele gedeelte dit is het met de hand (be)werken en de lymfedrainage wat wil zeggen het afvoeren van vloeistoffen en afvalstoffen

Ons lichaam bestaat voor tweederde uit vocht of vloeistoffen. Deze vloeistof bevindt zich zowel in als rondom alle lichaamcellen, de lymfebanen, de bloedbanen, en de hersenbanen. Een groot gedeelte van de processen in ons lichaam verloopt via deze lichaamsvloeistoffen. Zo bvb. het transport van hormonen, schadelijke stoffen (zoals bacteriën) en zenuwprikkels, en het uitwisselen van gassen (bv. zuurstof) en afval- of bouwstoffen.


Deze processen die gebeuren via het lichaamsvocht noemen we ook onze waterhuishouding. Wanneer de waterhuishouding in een goede conditie verkeert, is het lichaam in evenwicht. Het lymfestelsel speelt oa. een belangrijke rol bij het creëren en onderhouden van een optimale waterhuishouding. De lymfe voedt, zuivert en draineert immers onze lichaamscellen. Lymfedrainage is dus een natuurlijke functie, eigen aan ons lichaam.


Ziekte, stress of een ongeval kunnen deze functie echter bemoeilijken. In dit geval biedt een manuele lymfedrainage de oplossing. Deze drainage is een massagevorm, bedoeld om het lymfestelsel te activeren, om zo een teveel aan vloeistoffen (zichtbaar en onzichtbaar oedeem), afvalstoffen, sneller of efficiënter af te voeren via de lymfebanen

Anamnese


Tijdens een eerste behandeling wordt er steeds een anamnese afgenomen van de cliënt. Een anamnese heeft als doel essentiële informatie te verzamelen die nodig is om een behandeling in de best mogelijke omstandigheden uit te voeren. De voorgeschiedenis van de cliënt bepaalt de richting van het op te stellen behandelplan. Door een afname van een anamnese kan de begeleider de evolutie van de cliënt nauwgezet in het oog houden, inspelen op de huidige situatie en correct advies verlenen.Behandelingsduur

60 min.


Behandelingsfrequentie

Afhankelijk van het klachtenbeeld


Tarief per behandeling

30 €     

Behandelingen kunnen uitsluitend op afspraak plaatsvinden.

Manuele lymfedrainage is effectief toe te passen in de sportverzorging. Manuele lymfedrainage kan ook dadelijk toegepast worden bij een blessure waardoor het herstel sneller verloopt.


De behandeling is ook uitermate geschikt bij

lokale vochtophopingen/bloeduitstortingen die zijn ontstaan door bijvoorbeeld kneuzing,verdraaiing of  spierscheuring


Peesletsel /gewrichtsletsel
Stijve en/of pijnlijke spieren na grote inspanning

Het is ook goed toepasbaar bij

Stress
Hoofdpijn/migraine (pijnbestrijding)
Verkoudheden
Obstipatie
Fibromyalgie (pijnbestrijding)
Spit.


klik op de afbeelding voor vergroting